Vinyl

Vinyl, in de volksmond ook wel bekend als zeil, is een zachte kunststof vloerbedekking die relatief goedkoop en makkelijk in het onderhoud is. Linoleum- en rubbervloeren bieden min of meer vergelijkbare materiaaleigenschappen.Een vinylvloer bestaat uit zacht, geschuimd pvc met een slijtlaag van polyurethaan en is verkrijgbaar in diktes van circa 1 tot 3,5 millimeter. Een dikkere schuimlaag zorgt dat je er comfortabeler op loopt, maar betekent niet automatisch ook een hogere kwaliteit. Integendeel: als de slijtlaag niet sterk genoeg is, zullen hakken of vallende voorwerpen juist sneller voor beschadigingen zorgen. Kies daarom altijd een kwaliteit-vinyl met een sterke toplaag als je de vloer intensief wilt gebruiken. Anders wordt goedkoop al snel duurkoop. In ruimtes die niet zo vaak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een logeerkamer, kun je dan voor een wat voordeliger vinyl kiezen.

 

Novilon vinyl

Novilon. Zo stil kan een mooie vloer zijn.

Stil spelen bestaat niet. Dus kun je maar beter een stille vloer hebben. Zoals Novilon. Want in tegenstelling tot laminaat of hout vermindert Novilon zowel omgevingsgeluid als contactgeluid aanzienlijk. Daarbij is Novilon ook nog eens mooi, gemakkelijk in onderhoud en oersterk. Ideaal.Van een vloer wil je jarenlang plezier hebben. Daarom heeft Novilon Diamond Seal, een sterke coating die beschermt tegen krassen en slijtage. Diamond Seal zorgt bovendien voor een natuurlijke zijdeglans, waardoor dessins en structuren mooi tot hun recht komen. De eigenschapAquagrip zorgt ervoor dat het risico van uitglijden op natte vloeren tot een minimum wordt beperkt. Het kwaliteitskenmerk Solid Core zorgt ervoor dat indrukken van stoelpoten en kasten snel verdwijnen. Dankzij het hoogwaardige glasvezelvlies ligt Novilon vlak. Novilon2De flexibele rug garandeert een vloer die jaar na jaar comfortabel blijft veren. Het comfort van Novilon ervaar je onmiddellijk na het installeren. De geluiddempende werking maakt het interieur stiller en vermindert de contactgeluiden aanzienlijk. Ook wordt het comfort van Novilon bepaald door de warmte-isolatie. Het voelt nooit koud aan en bovendien zijn alle collecties geschikt voor vloerverwarming. Verder is Novilon 100% antistatisch, zodat je geen last hebt van elektrische schokken op de dagen dat het vriest. Met Novilon kies je voor een vloer die anders is dan alle andere vinylvloeren. Novilon heeft een unieke look, Sensuous Design. Je wilt het product voelen en van dichterbij bekijken. Het geeft een totaal andere beleving dan een standaard vinylproduct. Door de Diamond Seal beschermlaag heeft Novilon een matte en natuurlijke uitstraling.

 

Dersimo vinyl

Dersimo vinyl

Vinyl is een kunststof vloer die zeer praktisch is in gebruik en onderhoud. Vinyl dempt geluid, loopt comfortabel, heeft een aangename tempratuur en is aangenaam geprijsd. De structuur en patronen van vinyl  zijn realistisch. Ideaal om sfeer in huis te brengen met een lage instapprijs.

Een vloer is de basis voor elk interieur. Het bepaalt niet alleen de sfeer maar ook de manier waarop er geleefd wordt. De Dersimo vinylcollectie bestaat uit kamerbrede vinylkwaliteiten in hout-, steen- en all-over structuren. Door deze veelzijdigheid is het vinyl breed toepasbaar in elk interieur en budget.