Tapijt

Tapijt is het meest gebruikte type zachte vloerbedekking voor op trappen en slaapkamers. Maar ook de woonkamer wordt ook nog steeds voorzien van een heerlijk zacht stuk tapijt. Die status heeft het te danken aan een combinatie van aantrekkelijke eigenschappen. De eerste daarvan is dat er volop variatie is. Tapijt is in zo veel verschillende kleuren, motieven en structuren verkrijgbaar dat er voor elke ruimte en ieder interieur wel iets passendst is te vinden. Tapijt heeft echter nog meer voordelen. Zo voelt het heerlijk zacht aan en heeft het goede isolerende eigenschappen. Warme lucht wordt als het ware vastgehouden tussen de pool draden. Hoe langer deze zijn, des te beter is de isolatie. Bovendien wordt ook geluid goed geïsoleerd. Alledaagse klanken zoals praten en lopen worden door de tapijtvezels geabsorbeerd. In gehorige woonblokken is tapijt daarom een goede keuze.

Wij hebben een ruime sortering in tapijt, waar u van verbaasd zal staan. Wij werken met de volgende merken: Parade, Bonaparte, Desso, van Besouw, Jabo, Interfloor, Tretford, Dersimo, en Heuga tapijttegels

Karpetten

Een extra detail om uw inrichting compleet te maken kan een karpet zijn. Een mooie hoogpool om dat warme en luxe gevoel te krijgen. Of toch een mooi en strak geheel met een mooie laagpool of een natuurlijk karpet gemaakt uit de sterkste natuurlijke materialen zoals wol, sisal, zeegras of kokos.

Voor iedere situatie en iedere smaak kunnen wij een passend karpet leveren. We beschikken over diverse standaard maten in karpetten, maar kunnen van ieder tapijt een maatwerk karpet laten maken zodat u altijd een passend karpet heeft bij uw interieur. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden. We werken met de collecties van Karpi, van Besouw, Jabo en Monasch by Best Wool

Vinyl vloeren

Vinyl, in de volksmond ook wel bekend als zeil, is een zachte kunststof vloerbedekking die makkelijk in het onderhoud is. Een vinylvloer bestaat uit zacht, geschuimd pvc met een slijtlaag van polyurethaan en is verkrijgbaar in diktes van circa 1 tot 3,5 millimeter. Een dikkere schuimlaag zorgt dat je er comfortabeler op loopt, maar betekent niet automatisch ook een hogere kwaliteit. Integendeel: als de slijtlaag niet sterk genoeg is, zullen hakken of vallende voorwerpen juist sneller voor beschadigingen zorgen. Kies daarom altijd een kwaliteit-vinyl met een sterke toplaag als je de vloer intensief wilt gebruiken. Anders wordt goedkoop al snel duurkoop. In ruimtes die niet zo vaak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een logeerkamer, kun je dan voor een wat voordeliger vinyl kiezen.

De ontwikkeling van vinyl staan ook zeer zeker niet stil. Tegenwoordig zijn er soorten vinyl die geproduceerd worden met een Black Tex Back. Dit is een uiterst duurzame, stabiele en robuuste basislaag waarop het PVC vinyl is geproduceerd. Functionaliteit en design waren de essentie bij het ontwikkelen van deze unieke zwarte rug voor dé perfecte vloer om op de wonen en te werken. Deze zwarte compacte backing met dubbele wapening is extra stabiel en vormvast wat resulteert in een zeer luxueus en comfortabel vinyl. Daarbij zorgt Black Tex Backing voor een betere warmte isolatie en draagt bij aan een verbeterde akoestiek. De geluiddempende werking maakt dat uw interieur stiller wordt en vermindert contactgeluid, naar bijvoorbeeld benedenburen, aanzienlijk. Een gedeelte van onze Interfloor vinyl collectie is voorzien van de Black Tex rug.

Onze collectie vinyl bestaat uit de merken Novilon en Interfloor